GençlikCafe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GençlikCafe

GENÇLİĞİN BİLGİ VE EĞLENCE PORTALI
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 God of War I Hikayesi

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
qLooK
Moderatör
qLooK


Mesaj Sayısı : 67
Doğum tarihi : 03/05/90
Kayıt tarihi : 12/07/10
Yaş : 34

God of War I Hikayesi  Empty
MesajKonu: God of War I Hikayesi    God of War I Hikayesi  Icon_minitimePtsi Tem. 12, 2010 12:35 pm

Gelmiş geçmiş en iyi PlayStation 2 oyunu hangisi sorusu sorulduğunda bir oyun var ki akranlarının arasından sıyrılmayı iyi başarıyor. Kuşkusuz “God of War”dan bahsediyorum. Acaba temeli mitolojiye dayanan oyun elde ettiği şöhreti hak ediyor mu diye oyunun kahramanı Kratos’a macerasında biraz eşlik ettik.

Yunan Acısı
God of War adlı oyun bizleri Yunan mitolojisinin fantastik dünyasına götürüyor. Antik mekanlar, yer altı canavarları, ölümsüzler, insanüstü kaslara sahip insanlar ve tanrılar, tanrıların oyundaki yeri çok önemli. Yunan tanrılarından biraz bahsedecek olursak; başta Zeus geliyor. Zeus Yunan mitolojisinde tanrıların tanrısı olarak geçiyor. Şimşekler ve gök gürültüleri ondan sorulur. Athena ise akıl, sanat, barış ve savaşın tanrıçasıdır. Babası tanrıların başı olan Zeus’tur. Ayrıca Atina kentinin de baş tanrıçası ve koruyucusudur. Zaten şehir adını ondan almıştır. Ares savaş tanrısıdır. Babası Zeus’tur ve Athena’nın kardeşidir. Ares, Athena’nın aksine savaşlarda akıl ve mantık ile hareket etmez. Ona göre çözüm kaba kuvvet ve güçlü bir ordudur. Son olarak bahsedeceğim tanrının adı Hades. Kendisi yeraltı dünyasının tanrısı ve Zeus’un kardeşidir. Kendisine inananlarının sayısını arttırmak için delice uğraşan açgözlü bir tanrıdır. Oyundaki tüm yaratıklar Hades tarafından yeryüzüne, Ares’e hizmet etmesi için gönderilmiştir. Bu saydığım tanrıların arasında bizim kahramanımızın adı Kratos. Kendisi Spartalı acımasız bir askerdir. Kendisi çoluk çocuk demeden önüne geçen herkesi kılıçtan geçirmektedir. Girdiği her savaşta galibiyetler alan Kratos, sonunda Sparta ordusunun başına getirilir. Artık Kratos ve ordusunun karşısında kimse duramamaktadır. Fakat her çıkışın bir inişi vardır. Günün birinde bir savaşta Kratos ve ordusu yenilgiye düşer ve Kratos savaş tanrısı Ares’e hayatına karşılık düşmanını yerle bir etmesini ister. Düşman yok edilir fakat Kratos artık tamamı ile Ares’e aittir. Ares adına birçok yeri fetheder ve fethettiği yerde canlı bırakmaz. Bu durum Kratos için artık çekilmez bir noktaya gelmiştir. Günlerden bir gün Ares, kardeşi Athena’nın güzel şehri Atina’ya göz dikmiştir. Yani tanrılar arası bir çekişme, kavga başlamıştır. Hades’in yeraltı ordusunu da yanına alan Ares Atina’yı yerle bir etmeye başlar. Gözü dönen Ares’i durdurmak için ise tanrılar seferber olur ve Kratos’u görevlendirir. Kendisine Atina’yı kurtarma karşılığı özgürlük ve geçmişinden kurtulma vaat edilir. Ve büyük macera başlar.

Sparta May Cry
Oynanış ve dövüş olarak God of War ilk bakışta Devil May Cry’ı andırsa da aslında tamamen farklı bir yapıya sahip. Kratos karşısındakine inanılmaz vahşice davranıyor ve düşman – sivil ayrımı yapmadan önüne geleni ortadan ikiye ayırabiliyor. Macera öğeleri de işin içine karışınca tam anlamı ile kendi stili olan bir oyun ortaya çıkıyor. Oyunda ilerledikçe tanrıların belirli güçlerini alan (Zeus’un şimşeği gibi) Kratos’u durdurmak neredeyse imkansız oluyor. Öldürdüğü her düşman veya sivilden çeşitli ruhlar çıkmakta. Bunlar kırmızı, yeşil ve mavi olmak üzere üçe ayrılıyor. Kırmızı ruhlar ile kılıçlarınızı ve özel güçlerinizi güçlendirebiliyorsunuz. Mavi ruhlar özel güçlerinizi kullanmak için gerekli iken yeşil ruhlar enerjinizi doldurmaya yarıyor. Bu ruhlar ayrıca oyuna bolca serpiştirilmiş olan sandıklarda da karşınıza çıkabiliyor. Yine bu sandıklardan çıkan nesneler ile enerji ve özel güç barınızı uzatabiliyorsunuz. Bu sistem Onimusha’dan alınmışa benziyor. Oynayanlar bilir, Onimusha’da da öldürdüğünüz düşmanın üzerinden çeşitli renklerde ruhlar çıkmakta.

Kratos’u üçüncü şahıs bakış açısından yönetiyoruz. Kontroller oldukça dinamik ve büyük bir özgürlük tanıyor. Kratos zıplayabiliyor, yuvarlanabiliyor, tırmanıyor, yüzüyor kutuları itebiliyor kısacası her şeyi yapabilme imkanına sahipsiniz. Yine oyunda kombo yelpazesi oldukça geniş. En iyi dostunuz kaos kılıçları olacak. Sıkıştığınız zaman ise özel güçleriniz koşacak imdadınıza. Kısacası oyundaki kontroller çok basit ve mükemmeller. Oyunda her an tetikte olmanız lazım. Çünkü düşman her yerden gelebiliyor. Bazen de perspektif kamera açıları önünüzü görmenizi zorlaştırıyor bu yüzdende dikkatli olun. Bu cümleyi sakın kamera açıları kötü diye algılamayın. Oyunda oldukça iyi kamera açıları kullanılmış. Her görüntü ayrı sinematik değerler taşıyor. Yani siz yolunuzda ilerlerken ileride Ares’in Atina’yı nasıl yerle bir ettiğini durup izleyebilirsiniz. Ayrıca kapalı kapıları, camları, çerçeveleri kırmayı da ihmal etmeyin. Arkalarında sandıklar olabilir. Düşmana karşıda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Oyun göründüğü kadar kolay değil. Ben normal olarak oynadım ve yaratıklar bazı yerlerde epey kök söktürüyor. Özellikle kalabalık ortamlarda dikkatli olun. Yine “boss” düşmanlar en dikkat edilmesi gereken arkadaşlar oluyor. Oyunun kontrollerinden kısaca bahsetmem gerekirse; kare ve üçgen ile kılıcınızı sallıyorsunuz. Yuvarlak ile düşmanınızı kaparak çeşitli biçimlerde sonunu hazırlayabiliyorsunuz. Yalnız dikkat edin kocamanları kapmanız biraz zor. X ile de zıplıyorsunuz. L3 ile ilerliyorsunuz ve R3 ile yuvarlanabiliyorsunuz. Yuvarlanmak kalabalık düşmanın arasından sıyrılmak için ideal yöntem. L1 ile kendinizi korurken L2 ile özel güçlerinizi kullanabiliyorsunuz. Özel güçlerinizi ise yön tuşları yardımı ile değiştirebiliyorsunuz. Oyundaki aksiyon tuşunuz ise R2. Çeşitli kapıları veya sandıkları R2’ye tıklayarak açıyor veya kırıyorsunuz. Birde kayıt noktalarında R2 ile kayıt ediyorsunuz. Kayıt noktaları sarı ışık huzmesi olarak karşınıza çıkıyor. Yani istediğiniz zaman kayıt edemiyorsunuz.

Kombinasyonlara Dikkat
Dövüşürken sinematik hareketler yapmak için kombinasyonlara dikkat etmeniz lazım. Mesela bir devi hırpaladıktan sonra tepesinde yuvarlak işareti çıkıyor. Siz yuvarlağı basınca çeşitli tuş kombinasyonları karşınıza çıkıyor. Bu tuşlar her seferinde değişiyor ve doğru yaparsanız Kratos düşmanını artistik bir şekilde öldürüyor. Yine diğer yaratıklarda yuvarlak tuşuna sürekli basarak ağzından içeriye kılıç sokabilir veya yılan kafalı taşa çeviren yaratıkların (Medusa) kafasını L3’ü doğru yönlere çevirerek koparabilirsiniz. Eğer yanlış yaparsanız dayak yersiniz. Oyunun macera yönü de oldukça ağır basmakta. Kapıları açmak için çeşitli yollar bulmak, yaratıklardan kurtulmak için çeşitli hamleler yapmak, suyun üzerindeki kolonlardan geçmeyi başarmak, kısacası dövüşmediğiniz sürenin tamamı oyunun macera kısmını oluşturuyor. Aksiyon ile macera dengesi iyi ayarlanmış durumda. Elbette saf macera oyunlarındaki zorlu bulmacalar bu oyunda yok. Ama inanın God of War macera öğeleri bakımından da dört dörtlük bir yapım olmuş.

Tanrıların Şehri Atina
Oyunun grafikleri için tek kelime ile mükemmel diyebilirim. Her şeye dikkat edilmiş, arka planlara, evlere, heykellere her şeye. Oyun içerisinde aniden durup manzara bile izleyebilirsiniz. Etkileşime girebileceğiniz o kadar çok şey var ki saymakla bitmez. Neredeyse her şeyi kırıp dökebiliyorsunuz. Efektler ise bir başka şahane. Yine karakter ve yaratık modellemeleri dört dörtlük, ara videolar ise şahane. Grafiksel olarak neredeyse hiç eksi bulunmamakta, hatta ileri gidip yok bile diyebilirim. Yine müzikler atmosferi çok iyi derecede tamamlıyor. Kratos’un sert sesinden tutun Yunan mitolojisini insana yaşatan ezgilere kadar her şey mükemmel. Patlamalardan tutun arka planda bağrışan ve yardım için yalvaran insanların sesleri duyulmaya değer. Kratos’un içinde bulunduğu ortamı size aynen yaşatıyor. Kısacası karşımızda teknik bir deha duruyor desem yalan olmaz.

Kratos Her Eve Girmeli
God of War ile Sony bir sanat eseri yaratmış diyebilirim. Evinde yakınında bir Ps2’si bulunan herkesin mutlaka oynaması gereken bir yapım var ortada. Teknik özellikleri olsun, sıkmayan oynanışı olsun, konusu olsun oyun bir numara olmayı hak ediyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ArTuĞ
Admin
Admin
ArTuĞ


Mesaj Sayısı : 127
Doğum tarihi : 14/03/90
Kayıt tarihi : 10/07/10
Yaş : 34
Nerden : ANTEP

God of War I Hikayesi  Empty
MesajKonu: Geri: God of War I Hikayesi    God of War I Hikayesi  Icon_minitimePtsi Tem. 12, 2010 4:19 pm

GÜZEL PAYLAŞIM
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ww.fenerbufe.tr.gg
 
God of War I Hikayesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GençlikCafe :: Oyun Dünyası :: Tüm Oyunlar & Oyun Dağıtım-
Buraya geçin: